Köttlådor från Norrbete

 

Norrbete producerar kött av en hög kvalitet. Hur går det till?


För att få en bra vara måste djuren födas upp på ett bra sätt. Det innebär bland mycket annat att få leva ett så naturligt liv som möjligt. Det är stor skillnad på smaken på djur som föds upp på bete jämfört med djur som utfodras med industriproducerat foder.
Våra djurs föda under betesperioden får endast utgöras av gräs och örter. Markerna är naturliga betesmarker, skogsbeten, permanent vall på åker eller vallbete efter skörd. Vallskörden sparas i form av ensilage och hö för vinterns behov.

-- nipkor

Klicka för större bild

Faktum är att det ur ekologisk synpunkt är det vettigt att föda upp köttdjur på gräs. Det är en hållbar, soldriven livsmedelskedja som framställer mat genom att omvandla solljus till protein och energi.

Vi anser att detta uppfödningssätt skapar förutsättningar för god djurhälsa samt att köttets egenskaper är anpassade till människokroppens krav.  

 

Köttet från våra djur får hänga för att mogna ordentligt. Det ger ett mört och smakrikt kött. Köttet styckas, putsas, vakuumförpackas och märks med innehållet.

Norrbete har fullständig spårbarhet. På lådan som köttet packas i finns information om från vilken gård köttet kommer från och vilket djur det är.

-- lådan1.jpg

Klicka för större bild

Köttet i lådorna levereras fruset. Bara att lägga i frysen.

 

 

Norrbetes produkter.

  • En stor låda nötkött ca 22 kg
  • En liten låda nötkött ca 10 kg
  • En lammlåda, ca 14 kg
  • Ett kvarts djur, 40 - 60 kg.
  • Ett halvt djur, 80 - 120 kg.

Köttet i lådorna är djupfryst och alla detaljer är vakuumförpackade.

Varje styckdetalj i nötlådan är märkt med namn utom färsen.

Vikten på lådorna varierar. Det beror på att djuren är olika stora.

Vi levererar fraktfritt till orter där våra distributörer har fryslager. Vi levererar fraktfritt även till andra orter med förbehållet att vi undersöker vad frakten kommer att kosta innan vi lovar att leverera.

Här kan du beställa
Du kan läsa mer om hur vi föder upp djuren här

 

 -- facebook Besök oss på facebook.