Bo Eliassson 070-064 67 38
Bo Eliasson är Edseles egen Pettson. Den stora skillnaden mot originalet är dock att han har många katter men å andra sidan har de samma namn allihop. De heter Pipen och håller stora arealer fria från smågnagare.

Hemmanet i Ramneå är fullt av gamla bilar, maskiner och outgrundliga apparater. Bo betecknar det som andra skulle kalla skot för resurser. Han ser möjligheter i varje begagnad pryl. När han fick en utrangerad stor potatisplockarmaskin av en kollega såg han genast möjligheten att bygga en helikopter men efter en stund sa han;

-Men kanske den räcker till två.

Bo är också garanterat den enda jordbrukare i Sverige som återanvänder balsnören. Det är snöret som binder ihop rundbalarna innan de plastas. När man öppnar en bal skär man av de tio varven med snören och kastar dem men Bo tar försiktigt av plasten och rullar upp snöret i handen. Därefter går han in till en mojäng som han byggt av en gammal vindrutetorkarmotor från en SAAB V4 och rullar upp snöret på en spole så att han kan återanvände det.

-Det är möjligt att det är företagsekonomiskt olönsamt men det måste väl vara nationalekonomiskt lönsamt att spara på snörråvaran, menar han.

Det finns inte heller många som är så tålmodiga med sina djur som Bo. Han pratar alltid djuren dit de ska. Det får ta den tid det tar.

-Jag slutade med mjölkproduktion för cirka fem år sedan. Det bar sig helt enkelt inte. Korna fick pension och har stått kvar i ladugården sedan dess. Jag har inte betäckt dem sedan mjölkningen upphörde. Då är det klart att de blir lite extra feta. Veterinären har alltid påpekat att mina djur är för feta men nu visar det sig att jag har det finaste köttet av alla i Norrbete. Tänk så det svänger.

Vid ett tillfälle skulle Bo reparera hydrauliken till lyftarmarna på en traktor. Han hade svarvat en ny kolv och satt in i en gammal men stött på patrull. Han såg inga lösningar på problemet men fortsatte ändå i det oändliga med sina försök. När han berättade detta och fick frågan om varför han inte gav upp blev svaret:

-Varför skulle jag ge upp. Jag har ju aldrig gått bet tidigare.

Det är det som kallas självtillit.

-Egentligen skulle man väl lägga av nu när man är pensionär. Men det är ju som intressant att hålla på också.
Historierna om Bo är många. Som när han tröskade i snöstorm eller rensar avloppsbrunnar. Men de får berättas en annan gång.