Anders Näsström 070-571 45 81
anders.nasaker@gmail.com

Joakim Ek 070-693 22 93
Näsåker är ett litet samhälle 42km väster om Sollefteå. Byn är vackert belägen på nipkanten med utsikt över Ångermanälven och Nämforsen.

Här i Näsåker och Rå driver vi handelsbolaget Nämforsens Nipkor. Vi heter Anders Näsström och Joakim Ek . Både Anders och Jocke har lång erfarenhet av djurhållning och jordbruk. Anders bor på nipkanten, med sin sambo och dotter. Jocke bor i Rå tillsamans med sin sambo och en dotter och son.

Vår djurbesättning består av 11 moderdjur av rasen Hereford samt samt kalvar.

Våra betesdjur är tåliga och trivs att vistas utomhus även under vintern. De går ute i ett stort vinterhägn och självklart har de fri tillgång till ett välbyggt vindskydd med en torr djupströbädd. Djuren utfodras med ekologiskt odlat ensilerat gräs som skördats på lägdor (åkrar) alldeles nära våra djurhagar. Så fort gräset börjar spira i maj släpper vi ut djuren på bete i nipsluttningarna kring Nämforsen.

Om du vill besöka vår djurhållning och uppleva våra vackra beteshagar hör av dig någon dag i förväg så visar vi dig runt i omgivningen. Om du under betessäsongen på egen hand besöker nipområdet så har du stor chans att stöta på våra djur i niporna mellan Nämforsen och Bastuvallen.