Nyhetsbrev

Nyhetsbrev

Hej på dig.
En sommar går fort, vi hoppas att ni har hunnit njuta. Och vi ska väl inte ropa att sommaren är över än, vi har väldigt fint väder här uppe nu och badtempen är fortfarande okej och förhoppningsvis får vi en riktigt fin höst.


Meningen var att skicka ut ett brev även mitt över sommaren men det får bli någon form av summering istället.Det är mycket som sker för oss under sommaren.

När marken tinar fram för oss på våren så fullkomligt exploderar det med arbeten som ska utföras, sedan rullar det på ganska bra på det viset, långt in på sommaren.


Djur flyttas varje vecka för nytt fräscht bete, hagar behöver ses över, slåtten pågår, några djur rymmer och så rullar det som sagt på.Vi försöker att passa på att njuta också, bada, fiska, tälta och vandra bland annat och mycket sker i vårt vackra närområde.


Nu när sommaren så sakteliga ska övergå i höst och dimman ligger tät på morgnarna då börjar det också bli dags för slakt och att skörda frukten av arbetet vi lägger ner på våra djur.

Vårt kött kommer från stutar (kastrerade tjurkalvar) och kor eller kvigor, det äter enbart gräs under sin livstid, ja det klart löv, sly och örter smaskar de också i sig. För att få till ett kött med bra smak och tillräckligt med insprängt fett så ska de vara minst 28 månader, det betyder att de har betat minst tre somrar.På det lilla slakteriet Rafnaslakt i Ramsele förädlas våra djur, där går det lugnt till och vi får en bra produkt som vi kan leverera till er, paketerad och fryst.


Det känns alltid lite kluvet att prata god djurhållning, mat och slakt i samma mening. Vet egentligen inte varför, det är ju det naturliga och vi känner verkligen att vi kan stå för vad vi gör men kanske är man lite rädd att avskräcka andra.


Så ligger det i alla fall till och vill ni beställa av våra produkter så går ni in på.www.norrbete.se/kopVi kommer att leverera ner till Stockholm den 9/9

Vi önskar dig ett gott avslut på sommaren.Vi fortsätter beta med våra djur, slå grönfoder och planera och ställa så att allt är tipptopp inför en lång vinter.

/Mattias Nordin, Norrbete